SVERIGE PÅ LANGS PÅ SYKKEL # Smygehuk - Treriksrøysa (lat: 55.20.272 - long: 013.21.138) / (lat: 69.02.914 - long: 020.47.990)

Topografien i landet var nok flatere enn jeg på forhånd hadde forespeilet meg, med tidvis unntak av nordområdene. Dagene da landskapet verken varierte vertikalt eller horisontalt, fikk jeg allerede tidlig på dagen følelsen av å faktisk kunne se kveldens camp et sted i enden av veien. Ikke kjedelig. Muligens monotont.

Men når sola varmet meg på nesa og vinden søkte mot nord, var det som en magnet trakk sykkelen fremover og jeg bare kunne avlevere et og annet fraspark. Lett som en fjær i medvind gjennom et åkerlandskap med duft av slått. Gjerne med pådriv av et flersifret antall fikapauser.

Svensker er utvilsomt et hyggelig folk. Som syklist fra Smygehuk helt i sør og til Treriksrøysa lengst i nord, ble det kort fortalt 250 mil med glade svensker, billig snus og gode opplevelser.

Som vanlig ble det litt oppvarming på sykkelsetet for å komme seg til startdestinasjonen for turen. Fra København i Danmark til Smygehuk i Sverige.

Syklet aleine i fra midten av juli til noen dager ut i august. Året var 2007.
Utstyrliste >> (word-dok) Koordinater >> (word-dok)