NORGE PÅ LANGS PÅ SYKKEL # Lindesnes - Nordkapp (lat: 57.58.530 - long: 007.02.205) / (lat: 71.10.218 - long: 025.46.573)

For noen år tilbake etter å ha syklet Norge på langs for første gang, fikk jeg en idé om å gjenta turen. Da som en aldrende mann og muligens som pensjonist. En slags retrospektiv tur. Noen år eldre var jeg blitt siden sist men pensjonisttilværelsen var fremdeles et stykke unna. Norge var rett og slett for vakkert til å la vente på seg.

En liten forandring ble det imidlertid. Siden Larvik hadde vært utgangspunktet under første tur, ønsket jeg denne gangen å oppleve hele distansen fra Lindesnes lengst i sør til Nordkapp øverst på norgeskartet.

Fra togstasjonen på Snartemo ble det først en dags sykling sørover for å få Lindesnes som utgangspunkt. Deretter lå landet foran meg som en perle på fløyel. Eller kanskje mer sannferdig gjengitt, som en perle i gapet på en vanntrukket musling. Regnet hølja ned. Om ikke hele veien så med unntak av kaffepausene innendørs på bensinstasjonene.

Men en perle lar som kjent vannet ikke trekke inn. Landet var fortsatt minst like vakkert. 300 lykkelige mil trillende av gårde på to hjul. Over fjell, innover daler og langs kyst. Umulig å ikke elske den opplevelsen, vått som tørt.

Syklet aleine i fra slutten av mai og kunne tråkke inn på Nordkapplatået i overkant av tre uker seinere. Året var 2006.
Utstyrliste >> (word-dok) Koordinater >> (word-dok)