FINLAND PÅ LANGS PÅ SYKKEL # Nuorgam - Hanko (lat: 70.05.250 - long: 027.57.591) / (lat: 59.49.252 - long: 022.58.054)

Tidligere på langs-turer har ofte startet i sør og endt opp i nord. Siden hovedtyngden av sykkelturen denne gang ble i oktober, virket det sørligste punktet Hanko, som en logisk endedestinasjon. Så fikk jeg i hvert fall en illusjon om at jeg ville sykle fra kulde i nord til sol og varme i sør.

Nå som tidligere ville jeg også ha med meg de geografiske ytterpunktene, hva nord og sør angår. Fikk derfor gjenoppleve noen mil på sykkelsetet i Norge, fra Kirkenes til Nuorgam. Sistnevnte er da det nordligste stedet i Finland og ble den egentlige starten for turen.

Frem til polarsirkelen var omgivelsene lette å sette pris på. Blodrød soloppgang akkompagnert av minusgrader, høstfarger og stillhet. Resultatet ble mange flotte stunder på sykkelsetet. Lenger sør fikk jeg også gleden av å få tilbake følelsen i tærne. Men med tiltagende regn og motvind, drømte jeg meg fort tilbake til neglesprett og rim i skjegget. Noen blir aldri fornøyd.

Etter omlag 180 mil med en generelt liten topografidifferanse, ankom jeg Hanko helt i sør og kunne bokføre mange gode opplevelser fra "de tusen sjøers land".

Syklet aleine i fra slutten av september til midten av oktober 2008.
Utstyrliste >> (word-dok) Koordinater >> (word-dok)